Top 10 Beste Cryptomunten

Top 10 Beste Cryptomunten

We kunnen er de laatste tijd niet meer omheen. Ga naar een willekeurig blog, website of zet de radio/tv aan, en men wordt overspoelt met allerlei berichtgeving over cryptomunten. Van Bitcoin, Ripple en Ethereum, tot aan de bijbehorende blockchain technologie. Echt alles komt voorbij. Maar welke munten en technologieën behoren tot de top 10 beste cryptomunten?

Een direct gevolg is een groeiende interesse onder de maatschappij in het onderwerp cryptocurrency. Daarbij is er ook een groep die serieus overweegt om te beginnen met het beleggen of investeren in cryptomunten. Dit is tegenwoordig erg makkelijk door simpelweg cryptomunten te kopen met iDeal of een creditcard bij een crypto broker of op een crypto exchange. De grote uitdaging is alleen om de juiste cryptomunten te kiezen voor jouw belegging. Want wat zijn nou de beste cryptomunten om in te investeren?

Wat zijn de beste cryptomunten?

Om antwoord te krijgen op de vraag “wat zijn de beste cryptomunten?” hebben wij de meest populaire cryptomunten geanalyseerd. Bovendien hebben we gekeken naar de meest verhandelde cryptocurrency. Het resultaat is een concrete lijst met tien beste cryptomunten.

Het merendeel van de beleggers en investeerders die cryptomunten kopen, hebben sinds het begin van cryptocurrency gekozen voor één of meerdere crypto’s uit deze top tien lijst beste cryptomunten. Hier hebben ze veel geld mee verdiend, maar ook mee verloren.

Investeren in de beste cryptomunten

Voordat we hierop verder gaan een belangrijke disclaimer – het kopen van cryptomunten brengt risico’s met zich mee. Je kan je volledige inleg verliezen. Het advies is om alleen te investeren in cryptomunten met geld wat je kan missen. Ook is het verstandig om zo gespreid mogelijk te beleggen in cryptocurrency. Door het aanbrengen van spreiding in verschillende cryptomunten, kan je de risico’s zoveel mogelijk beperken.

Juist om die reden kan deze top tien beste cryptomunten een goed vertrekpunt zijn om te beginnen met het investeren in cryptovaluta. Je koopt dan immers (een deel van) de meest populaire en verhandelde cryptomunten, welke om die reden bovendien de meeste potentie hebben.

Daarnaast geloven veel mensen dat de cryptocurrency het geld van de toekomst is. Ondanks dat die toekomst nog ver weg kan zijn, is het geen gekke gedachte. Cryptovaluta biedt immers vele voordelen ten opzichte van standaard fiatgeld, wat we nu gebruiken voor ons betaalverkeer. Cryptomunten hebben lagere transactiekosten, een snellere verwerkingstijd en zijn volledig transparant.

De Top 10 van de beste cryptomunten

Dit is de lijst van de top 10 beste cryptomunten. Er zijn veel beleggers die deze cryptomunten kopen om te investeren in cryptocurrency. De werking van alle crypto in de top 10 is kort en bondig beschreven. Ook kun je lezen waarom juist deze cryptovaluta de meeste potentie hebben om in te beleggen.

Let op: Beleggen in cryptomunten brengt risico’s met zich mee. Je kunt jouw inleg verliezen.

#10 – Zcash (ZEC)

Zcash (ZEC)

Lijstduwer van de tien beste cryptomunten is Zcash. Deze munt wordt gezien als de beste privacy crypto om in te investeren. Er wordt ten onrechte gedacht dat crypto’s sowieso veel privacy bieden. Dat is namelijk niet altijd waar. Overheden en bedrijven kunnen immers de meeste transacties met cryptomunten terug herleiden naar de eigenaren.

Betekent dit dan het einde van onze privacy op het gebied van cryptocurrency? Gelukkig niet. Zcash is dé cryptomunt voor investeerders die privacy de meest belangrijke eigenschap van een munt vinden. Los van deze eigenschap, verschilt ZEC niet veel van andere cryptomunten zoals Bitcoin en Litecoin. Het is ook ontwikkeld voor peer-to-peer transacties, maar dan met de nadruk op het ontraceerbaar maken van betalingen.

#9 – Tether (USDT)

Tether (USDT)

Op nummer negen staat Tether. USDT is één van de eerste zogenaamde stabiele munten. Dit betekent dat de waarde van een cryptomunt direct is gerelateerd aan een valuta of een andere referentie. Het primaire doel hiervan is de koers van de munt stabiel te krijgen.

De belangrijkste reden voor dit initiatief is de extreme volatiliteit van cryptomunten. Zelfs koersen van de grootste crypto’s zoals Bitcoin, hebben periodes meegemaakt van enorme bewegelijkheid. Tether probeert dit af te vlakken door de munt direct te relateren aan de Amerikaanse Dollar. Hiermee hopen ze investeerders aan te trekken met een voorkeur voor stabielere koersen.

Daarnaast wilt USDT met hun blockchain technologie het gebruik van regulier fiatgeld in een digitale wereld faciliteren. Concreet faciliteert het Tether netwerk dus transacties met traditionele valuta’s, zoals de dollar. Men kan dus het voordeel van de blockchain gebruiken, en heeft geen nadeel van de volatiliteit die andere cryptomunten doorgaans hebben.

#8 – Neo (NEO)

Neo (NEO)

Nummertje acht wordt vertegenwoordigd door Neo. De open source blockchain technologie van NEO wordt gedreven door een toegewijde achterban. Het wordt ook wel gezien als de Chineze variant op Ethereum.

Net zoals ETH bestaat NEO voor een groot deel uit smart contracts. Dit zijn digitale, slimme contracten, waarbij er niet langer een derde partij nodig is voor het uitvoeren van de bindende voorwaarden in een contract.

Verder wordt er gedacht dat Neo een munt kan zijn die cryptovaluta in bredere zin kan optimaliseren. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan neemt de potentie aanzienlijk toe. Tevens is de crypto op dit moment nog relatief goedkoop vergeleken andere munten. Je hoeft dus geen diepe zakken te hebben om de cryptomunt Neo te kopen.

#7 – Eos (EOS)

Eos (EOS)

Positie zeven van de tien beste cryptomunten is voor Eos. Veel mensen zien EOS als hét alternatief voor Ethereum. Om die reden investeren ze gespreid in beide cryptomunten of laten ze ETH zelfs helemaal links liggen, omdat ze alleen EOS kopen.

Vooral de laagdrempeligheid van de services die Eos te bieden heeft maakt het interessant. Zonder technische kennis van programmeren kan men namelijk al bijdragen aan de smart contract technologie van het platform. Ook zijn investeerders enthousiast over de prestaties van EOS. De snelheid en schaalbaarheid zijn beter dan Bitcoin en Ethereum. Bovendien hoeven gebruikers geen vergoedingen te betalen voor transacties.

#6 – Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK)

Op plek zes van de tien beste cryptomunten vinden we Chainlink. De blockchain technologie van LINK heeft hoofdzakelijk impact op hoe huidige smart contracts werken. De munt heeft een platform ontwikkeld in de vorm van een reputatiesysteem. De technologie van dit systeem garandeert dat de data voor het valideren van een contract altijd klopt.

Momenteel draait Chainlink nog op het netwerk van Ethereum voor het valideren van de slimme contracten. Er wordt echter verwacht dat het netwerk van deze crypto steeds zelfstandiger wordt. Daarmee kunnen andere cryptomunten uiteindelijk ook aanhaken op het netwerk van LINK in plaats van ETH. Hierdoor kan de potentie van deze cryptomunt significant groeien.

#5 – Tron (TRX)

Tron (TRX)

Halverwege de top tien lijst staat Tron. Deze munt is in raptempo uitgegroeid tot één van de grootste in de markt van cryptovaluta. Het doel van de TRX blockchain technologie is het ontwikkelen een digitaal entertainmentsysteem.

Dit systeem vervangt eigenlijk huidige streamingdiensten zoals Netflix. Deze streamingdienst levert op haar platform digitale content aan gebruikers, in de vorm van series en films. Voor de makers brengt het distribueren van deze content hoge kosten met zich mee. Als het aan de crypto TRX ligt, behoort dat tot de verleden tijd. Tron wil alle makers namelijk de mogelijkheid geven om hun content direct zelf te distribueren, zonder een streamingdienst als “tussenpersoon”.

Voor de makers van content is dit een enorm voordeel. Zij kunnen tegen lagere kosten eenvoudig een groter publiek bereiken. En voor het publiek betekent dit automatisch lagere prijzen voor toegang tot diezelfde content. Een win-win situatie dus, gefaciliteerd door de cryptomunt Tron.

#4 – Ripple (XRP)

Ripple (XRP)

Net niet onderdeel van de drie beste cryptomunten in de lijst is Ripple. Deze crypto kunnen we zeker niet links kunnen laten liggen. XRP heeft een solide blockchain technologie en heel snel netwerk. Dit belooft diverse mogelijkheden op het gebied van internationaal betaalverkeer.

Het bijzondere aan Ripple is dat deze crypto zich specifiek richt op grote instanties en bedrijven, in plaats van op individuele gebruikers. Dit in tegenstelling tot de meeste andere cryptomunten. Wereldwijd werkt XRP al samen met grote banken en financiële instanties. Bovendien groeit deze belangstelling nog steeds.

Men is met name gecharmeerd van de zogenaamde On-Demand Liquidity technologie van XRP. Hiermee kunnen ze de snelheid van transacties voor hun klanten verhogen. Wanneer het gebruik van deze technologie blijft stijgen, betekent dit een toenemende potentie voor Ripple.

#3 – Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC)

Aangekomen bij de drie beste cryptomunten zien we Litecoin. Deze cryptomunt hoort zeker bij de drie beste van de lijst. Het is namelijk één van de snelste en meest betaalbare crypto’s van dit moment. Mede de straight forward blockchain technologie maakt LTC uniek.

Momenteel noteert de koers van Litecoin lager dan Bitcoin en Ehtereum. Dit maakt de cryptomunt relatief voordelig om te kopen. De groei en potentie van LTC is verder, zoals de meeste munten, grotendeels afhankelijk van in hoeverre die wordt geaccepteerd en gebruikt door het grote publiek.

Toch is er wat dat betreft goed nieuws. Nog niet zo lang geleden heeft LTC namelijk aangekondigd te gaan samenwerken met reguliere pinautomaten in Zuid-Korea.

#2 – Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH)

De op een na beste cryptomunt is Ethereum. Dit is misschien wel de meest invloedrijke cryptomunt. Het bijzondere is namelijk dat het andere munten toelaat, om smart contract projecten bovenop de blockchain technologie van Ethereum te ontwikkelen. Hierdoor ontstaan er allerlei varianten op deze smart contracts technologie. Maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijke eigenschap. Een derde partij is niet langer nodig voor het uitvoeren van de contractuele verplichtingen in een overeenkomst.

Vergeleken met de Bitcoin is Ethereum nog steeds betaalbaar. Hierdoor is de drempel om te investeren in deze cryptomunt een stuk lager. Verder is de potentie van Ethereum sterk gerelateerd aan het netwerk van afhankelijke projecten. Deze groeien namelijk nog steeds en daarmee stijgt automatisch de potentie ETH.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Ethereum uiteindelijk de Bitcoin gaat evenaren, wordt de cryptomunt nog steeds als één van de meest potentiele gezien. Dit komt met name door de zogenaamde smart contracts technologie.

#1 – Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC)

Er kan geen andere cryptomunt dan de Bitcoin, de allerbeste cryptomunt zijn. Van alle cryptomunten wereldwijd is Bitcoin veruit de meest bekende en populaire cryptovaluta die er is. De Bitcoin is zelfs zo bekend, dat het bijna een soortnaam is geworden voor cryptocurrency in algemene zin.

Sinds het begin domineert Bitcoin op alle cryptomarkten en crypto exchanges. De handelsvolumes zijn met afstand het grootste. Maar ook in mindere periodes van krimp, heeft de cryptomunt over het algemeen een vrij constante groei laten zien. Overigens betekent dit niet dat Bitcoin minder volatiliteit kent dan andere cryptomunten. De koers is minstens zo bewegelijk.