Top 10 Beste EK Hits en WK Nummers

Top 10 Beste EK Hits en WK Nummers

Sinds het WK voetbal van 1962 en het EK voetbal van 1992 worden er officiële WK nummers en EK hits aan de internationale voetbaltoernooien verbonden. Naast dat deze muziek over het algemeen leuk is om te luisteren, heeft het verschillende functies.

In aanloop naar het toernooi fungeren de WK nummers en EK hits vooral als warmloper. Men wordt enthousiast gemaakt en gaat de muziek steeds meer associëren met het betreffende sportevenement.

Later, tijdens het toernooi, blijft de muziek veel gedraaid worden en terugkomen. Op die manier is en blijft het een vast onderdeel van het sportevenement.

Tenslotte, na afloop, kunnen specifieke EK hits of WK nummers echt een herinnering vormen aan de beleving bij het toernooi. Bij het luisteren van de muziek roept dit gevoelens op van de gespeelde wedstrijden, en zijn de hits of nummers als het ware een souvenir geworden.

Wat is het officiële nummer van het laatste EK? Beste hits van het EK 2020/2021 in Europa 🇪🇺

Los van de top 10 beste EK nummers, ben je misschien ook nieuwsgierig naar het officiële nummer van het laatste EK. Om die reden hebben we het laatste officiële EK nummer gepubliceerd. Of dit nummer uiteindelijk ook in de top 10 van de beste EK hits komt is nog onzeker. Het zou namelijk nog moeten blijken of deze muziek goed genoeg is.

Wat is het officiële nummer van het laatste WK? Beste hits van het WK 2018 in Rusland 🇷🇺

Ongeacht de top 10 beste WK nummers, wil je vast ook weten wat het officiële nummer is van het laatste WK. Het laatste officiële WK nummer hebben we daarom gepubliceerd. Het is alleen nog niet zeker of deze WK hits ook in de top 10 beste WK hits komen. Dat ligt uiteindelijk aan het succes van de muziek na verloop van tijd.

De Top 10 van de Beste EK Hits en WK Nummers

Bij elkaar zijn er inmiddels tientallen Europese en Wereldkampioenschappen gehouden. Maar wat zijn nou de beste EK hits of beste WK nummers van al deze toernooien? Hoogste tijd om de muziek te laten spelen met de lijst van de top 10 beste EK hits en WK nummers.

#10 – This One’s for You – David Guetta feat. Zara Larsson (EK 2016 🇫🇷)

Op plek tien van de beste EK hits staat het nummer This One’s for You van de Franse DJ David Guetta. De vocals zijn van de Zweedse zangeres Zara Larsson, wat dat betreft een echte muzikale samenwerking op Europees niveau. Het nummer paste dan ook perfect bij het EK van 2016 in Frankrijk.

#9 – Can You Hear Me – Enrique Iglesias (EK 2008 🇦🇹 & 🇨🇭)

Positie negen van de beste EK hits wordt ingenomen door de Spaanse zanger Enrique Iglesias. Deze zanger treedt al jarenlang in de voetsporen van zijn vader Julio Iglesias, die minstens net zo populair is.

Het nummer Can You Hear Me werd uitgebracht voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. In heel Europa was het een grote hit. Men heeft Enrique Iglesias dus zeker gehoord. De vraag in de titel van het nummer kan daarmee volmondig met ja worden beantwoord.

#8 – Força – Nelly Furtado (EK 2004 🇵🇹)

De zangeres Nelly Furtado bracht voor het EK 2004 in Portugal het nummer Força uit, wat sterk betekent in het Portugees. Aannemelijk is dat Nelly Furtado zelf ook Portugees is, echter is dat niet het geval. De zangers is namelijk geboren in Canada maar heeft wel Portugese ouders. Het nummer is dan ook deels in de moedertaal van haar ouders gezongen.

#7 – Magic in the Air – Magic System feat. Chawki (WK 2014 🇧🇷)

De muziekgroep Magic System maakte, samen met de Marokkaanse zanger Chawki, het nummer Magic in the Air. Dit deed de Ivoriaanse groep in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië. Ondanks dat het WK nummer niet officieel voor dit WK was gemaakt, werd het een grote WK hit. Vooral in Frankrijk en België werd het veel gedraaid, omdat het nummer grotendeels in het Frans wordt gezongen. Een taal die zich over het algemeen uitstekend leent voor diverse soorten muziek.

#6 – Carnaval de Paris – Dario G (WK 1998 🇫🇷)

Het Engelse muziek trio Dario G maakte het WK nummer Carnaval de Paris voor het wereldkampioenschap 1998 in Frankrijk. De melodie van het nummer vindt haar oorsprong in Nederland. Het werd namelijk deels gebaseerd op iets wat de supporters van FC Utrecht regelmatig zongen op de tribunes.

Naast de associatie met het WK van 1998, is het nummer veelvuldig gedraaid binnen het Engelse competitievoetbal.

#5 – Three Lions – Lightning Seeds (EK 1996 🇬🇧)

Het nummer Three Lions, met alternatieve titel Football’s Coming Home, werd uitgebracht voor het EK voetbal 1996 in Engeland. De Britse rockband Lightning Seeds maakte de EK hit samen met de twee Engelse cabaretiers David Baddiel en Frank Skinner.

Sinds de release van het nummer in 1996, is het enorm populair onder de Britten. Het wordt door Engelse voetbalfans dan ook beschouwd als lofzang voor hun nationale voetbalteam. Tegelijkertijd is het ook een grote knipoog naar de internationale successen van Engeland. Het land, waar voetbal zou zijn uitgevonden, wist namelijk sinds 1966 geen groot toernooi meer te winnen.

Tijdens het EK voetbal 2020/2021 in Europa, was het nummer wederom overal te horen, omdat Engeland de finale wist te bereiken. Bovendien werd deze gespeeld op eigen grond, namelijk in het Wembley Stadium te Londen. Helaas voor de Britten wisten ze de finale uiteindelijk, na strafschoppen, niet te winnen van de Italianen.

#4 – La Copa de la Vida – Ricky Martin (WK 1998 🇫🇷)

De Puerto Ricaanse zanger Ricky Martin nam het nummer La Copa de la Vida op voor het WK voetbal 1998 in Frankrijk. De Engelse titel van het nummer is The Cup of Life. De zanger werd officieel gevraagd door de organisator van het toernooi, de FIFA, om de anthem te maken.

Het lied is grotendeels in het Spaans gezongen en bevat een voetbal gerelateerde boodschap. Tevens ademt het positiviteit, wat uitstekend bij een groot voetbaltoernooi, zoals het WK 1998, bleek te passen.

#3 – Wavin’ Flag – K’NAAN (WK 2010 🇿🇦)

Het WK nummer Wavin’ Flag is gemaakt door de Canadees Somalische artiest K’NAAN. Van origine werd het nummer geschreven als vrijheidslied voor de bevolking van Somalië. In eerste instantie was het nummer vooral populair in Canada en later pas wereldwijd.

Wereldwijde bekendheid verkreeg het nummer toen Coca-Cola als officieel promotielied koos voor hun reclamecampagne tijdens het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Sindsdien wordt het nummer meer geassocieerd met het betreffende voetbaltoernooi, in plaats van met de vrijheidsambities voor de Somalische bevolking.

#2 – Campione 2000 – E-type (EK 2000 🇳🇱 & 🇧🇪)

Campione 2000 is het officiële nummer voor het EK voetbal 2000 in Nederland & België. De EK hit werd gemaakt door de Zweedse muzikant Bo Martin Erik Erikson, beter bekend als E-Type. Het nummer werd tijdens het voetbaltoernooi in heel Europa veel gedraaid om in de feeststemming te komen.

Overigens zou het goed kunnen dat deze EK hit je bekend voor komt. Het refrein is namelijk gebaseerd op het Nederlandse lied Oranje Boven. Als je goed luistert kan je de gelijkenis horen. Wellicht verklaart dit mede, naast gastland te zijn van het EK in 2000, de enorme populariteit van het nummer in Nederland.

#1 – We Are The Champions – Queen (WK 1994 🇺🇸)

Het beste EK en WK nummer is de internationale hit We Are The Champions van Queen. We durven wel te stellen dat dit nummer wereldwijd het meest geassocieerd wordt met voetbal en sport in het algemeen. Het wordt dan ook vrijwel bij alle sporten ter wereld gedraaid en gezongen als overwinnings- of kampioenslied.

Queen bracht het nummer uit in 1977, maar op het WK voetbal 1994 in Amerika, werd het voor het eerst officieel door de FIFA gerelateerd aan een wereldkampioenschap.