Top 10 Beste Crypto Exchanges en Brokers

Top 10 Beste Crypto Exchanges en Brokers

Mensen met veel belangstelling in technische toepassingen en financiële markten, volgen crypto ontwikkelingen al langere tijd. Zij bezitten dan ook vaak de nodige cryptomunten als investering of belegging. Normaliter kan men deze cryptomunten kopen bij, of handelen op, een zogenaamde crypto exchange of crypto broker. Daarvan zijn er inmiddels tientallen in Nederland en honderden ter wereld. Maar welke van deze crypto platformen behoren tot de top 10 beste crypto exchanges en brokers?

Cryptocurrency, cryptomunten en cryptovaluta zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vrijwel iedereen heeft er inmiddels wel over gehoord of gelezen. Ben jij er daar één van en wil je ook beginnen met het beleggen en investeren in cryptomunten? Of ben je op zoek naar een alternatief crypto platform voor je huidige exchange of broker? Wij hebben voor jou beschreven bij welke crypto exchanges en brokers, je het beste cryptomunten kan kopen en handelen.

Het verschil tussen crypto exchanges en crypto brokers

Voordat je gaat beginnen met beleggen en investeren in cryptovaluta, moet je de keuze maken voor een specifiek crypto platform. Of misschien heb jij reeds een keuze gemaakt, maar wil je weten of je bij de juiste exchange of broker zit. In beide situaties is het nuttig om eerst antwoord te krijgen op de vraag: “Wat is het verschil tussen crypto exchanges en crypto brokers?”.

Laten we beginnen met de betekenis van een crypto exchange en een crypto broker. Om tot een heldere definitie van beide te komen, hebben we onderstaande kernvragen over cryptomunten kopen geformuleerd. Door de uitgebreide antwoorden op deze vragen, wordt zowel de betekenis als het verschil tussen crypto exchanges en crypto brokers duidelijk.

Waar cryptomunten kopen?

Natuurlijk moet je als eerste weten hoe je aan cryptomunten komt, oftewel, waar kan je cryptomunten kopen? Cryptomunten kopen doe je doorgaans bij een crypto broker of op een crypto exchange. Beide soorten crypto platformen bieden over het algemeen eenvoudige mogelijkheden voor de inkoop en verkoop van diverse crypto.

Belangrijker is jouw doel met het investeren in cryptomunten. Wil je de cryptomunten kopen en vasthouden voor de middellange of langere termijn? Dan kan je het beste kiezen voor een crypto broker. Wil je juist op korte termijn, dagelijks of wekelijks, handelen in verschillende soorten cryptomunten? Dan kan je beter cryptovaluta kopen op een crypto exchange.

Hoe cryptomunten kopen bij exchanges en brokers?

Bij het merendeel van alle crypto brokers en crypto exchanges kan je cryptomunten kopen met reguliere betaalmethoden. Er zit vaak wel een verschil in betaalmiddelen tussen exchanges of brokers in Nederland, of ergens anders ter wereld.

Wereldwijde crypto exchanges bieden vrijwel altijd de mogelijkheid voor cryptomunten kopen met creditcard en PayPal. Dit terwijl Nederlandse crypto brokers, naast deze globale betaalmethoden, ook vaak crypto kopen met iDeal aanbieden.

Welke cryptomunten kopen bij exchanges en brokers?

Niemand weet precies welke cryptomunten het beste zijn om te kopen. Het blijft immers een zeer volatiele belegging c.q. investering. Toch zijn er zoals bij alle beleggingen en investeringen enkele vuistregels.

Volgens meerdere crypto experts kan je in ieder geval op z’n minst investeren in de grootste cryptomunten. Op het moment van schrijven zijn dit: Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Maar ook Ripple staat vaak in de top drie.

Verder is spreiding het sleutelwoord. Probeer zoveel mogelijk gespreid te investeren in veelbelovende cryptomunten met potentie. Eerder deden wij onderzoek naar de Top 10 Beste Cryptomunten van dit moment. Die top 10 munten kunnen een goed vertrekpunt zijn om te beginnen met crypto.

De beste crypto brokers voor cryptomunten kopen

Wil je liever op een passieve manier beleggen en investeren in cryptomunten? En heb je als beginnende belegger wat minder ervaring op de beurs? Dan is het kopen van cryptomunten bij de beste crypto brokers voor jou de juiste keuze.

Overigens is het merendeel van de crypto brokers in deze top 10 gewoon in Nederland gevestigd. Ook hebben ze doorgaans een registratie van Nederlandsche Bank. Deze factoren kunnen van belang zijn wanneer je jouw cryptomunten graag extra veilig wilt kopen en bewaren.

De beste crypto exchanges voor cryptomunten handelen

Geef jij de voorkeur aan een actieve manier van beleggen en investeren in cryptomunten? En heb je voldoende kennis van beleggen op andere financiële markten of beurzen? Dan is het handelen in cryptomunten op de beste crypto exchanges voor jou zeker geschikt.

Let op dat de meeste crypto exchanges wereldwijd georiënteerd zijn. Dit betekent dat sommige platformen niet beschikbaar zijn in het Nederlands, of bijvoorbeeld niet onder toezicht van de AFM (autoriteit financiële markten) staan.

De Top 10 van de beste crypto exchanges en brokers

Hier is de lijst van de top 10 beste crypto exchanges en brokers. Het merendeel van investeerders die cryptomunten kopen en verhandelen, doen dat via de meest populaire exchanges en brokers in deze top 10. Van ieder crypto platform is de historie en het bestaansrecht beschreven. Ook is te lezen waarom juist deze crypto exchanges en crypto brokers de beste zijn.

Let op: Beleggen in cryptomunten brengt risico’s met zich mee. Je kunt jouw inleg verliezen.

#10 – Bitonic

Bitonic

De missie van Bitonic is om Bitcoin voor iedereen bereikbaar te maken. Sinds het voorjaar van 2012 is de crypto broker actief. Inmiddels bestaat het bedrijf uit een groot team met de nodige ervaring en hebben ze al honderdduizenden Bitcoins verkocht en geleverd.


✅ Al sinds 2012 actief
✅ Simpel, veilig en overzichtelijk
✅ Kopen met iDeal of Bancontant

Bitcoin kopen bij Bitonic


Op het platform van Bitonic kan je snel en vertrouwd Bitcoins kopen. Je vult simpelweg het aantal, je wallet adres en je e-mailadres in, waarna je afrekent met iDeal of Bancontant. Vervolgens worden de Bitcoins direct en risicoloos geleverd in jouw eigen wallet.

Bitonic bewaart jouw Bitcoins niet voor je. Je hebt dus een eigen wallet nodig. Toch kan je via de broker ook Bitcoin uit je eigen wallet verkopen. Dit gaat gelukkig net zo makkelijk als het kopen.

#9 – Coinmerce

Coinmerce

Coinmerce is een Europese crypto exchange met registratie bij De Nederlandsche Bank. Met hun platform richten ze zich op eenvoudig handelen door focus op gebruiksvriendelijkheid. Sinds 2017 verwelkomen ze alle soorten gebruikers, van mensen die beginnen met cryptomunten tot professionele handelaren.


✅ Focus op gebruiksvriendelijkheid
✅ Europese crypto exchange met DNB-registratie
✅ iDeal of Bancontant als betaalmiddel

Crypto handelen op Coinmerce


Op het crypto platform van Coinmerce kan je in meer dan 140 verschillende cryptomunten handelen. Naast dat je dit via de website kan doen, heeft Coinmerce ook een app voor zowel iOS als Android beschikbaar. Dit betekent dat je écht altijd en overal jouw cryptomunten kan verhandelen.

#8 – Bitcoin Meester

Bitcoin Meester

De Nederlandse crypto broker Bitcoin Meester maakt het mogelijk om meer dan 200 verschillende cryptomunten te kopen op hun platform. Hierbij hanteren ze het “What you see is what you get” beleid. Ze beloven daarmee geen verborgen kosten te rekenen bij het handelen.


✅ “What you see is what you get”-beleid
✅ Geen verborgen transactiekosten
✅ 200+ verschillende crypto kopen met iDeal

Crypto kopen bij Bitcoin Meester


Met een account op het crypto platform van Bitcoin Meester, kan je eenvoudig met iDeal het gewenste geldbedrag storten. Vervolgens kan je met dit bedrag direct de door jou gewenste cryptomunten kopen.

Na een succesvolle transactie worden de cryptomunten vrijwel meteen zichtbaar in je wallet. Bitcoin Meester heeft het proces van betaling en verwerking automatisch ingericht. Je hoeft dus maar kort te wachten tot jouw gekochte cryptovaluta verschijnt in je wallet.

#7 – BTC Direct

BTC Direct

Vanaf 2013 is BTC Direct een veilige haven voor het kopen van cryptomunten. De crypto broker weet wat ze doet en maakt al meerdere jaren cryptovaluta voor iedereen toegankelijk. Het team achter de broker werkt elke dag aan hun missie om Bitcoin in Nederland steeds meer geaccepteerd te maken.


✅ Vanaf 30 euro investeren in crypto
✅ Cryptovaluta voor iedereen met iDeal
✅ Instructievideo’s en aantrekkelijke tarieven

Cryptomunten kopen bij BTC Direct


BTC Direct is één van de langst bestaande crypto brokers van Nederland. Dankzij deze ervaring weten ze wat gebruikers willen. Ze kiezen er dan ook bewust voor om een beperkte selectie cryptomunten aan te bieden. Op die manier kunnen ze zich volledig blijven focussen.

Tenslotte is BTC Direct ook mede-initiatiefnemer van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Deze vereniging heeft als doel het bewaken van de kwaliteit van Nederlandse crypto brokers en exchanges. Overigens zijn inmiddels meerdere crypto platformen uit deze top 10 hierbij aangesloten.

#6 – Coinbase

Coinbase

Het Amerikaanse Coinbase heeft de meeste gebruikers en is daarmee de grootste crypto broker ter wereld. Ze geven klanten al sinds 2012 laagdrempelig en veilig toegang tot cryptovaluta. Helaas is de broker op moment van schrijven alleen (nog) niet volledig beschikbaar in het Nederlands.


✅ Grootste crypto broker ter wereld
✅ Laagdrempelig voor beginners
✅ Munten verdienen met leren over crypto

Cryptomunten kopen bij Coinbase


Vandaag de dag heeft Coinbase meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd, verdeeld over meer dan honderd landen. Deze gebruikers kopen, verkopen, bewaren en handelen cryptocurrency op het platform van de crypto broker.

Gezien de enorme gebruikersaantallen van Coinbase en haar sterke positie in de cryptomarkt, zijn ze sinds het voorjaar van 2021 een beursgenoteerd bedrijf.

#5 – Anycoin Direct

Anycoin Direct

Sinds 2013 maakt Anycoin Direct cryptocurrency toegankelijk voor het grote publiek en daarbij hebben ze altijd de complexiteit van cryptovaluta in het achterhoofd gehouden. Het resultaat is een zeer gebruiksvriendelijk crypto platform. Dit vertaalt zich concreet naar een stapsgewijs proces, om eenvoudig cryptomunten te kopen en verkopen.


✅ Voor het grote publiek toegankelijk
✅ Zeer gebruiksvriendelijk platform
✅ Tienduizenden positieve reviews

Crypto kopen bij Anycoin Direct


Het enige wat je hoeft te doen is het aantal gewenste munten invullen van de cryptovaluta die je wilt kopen of verkopen. Vervolgens begeleid de website van Anycoin Direct de gebruiker bij elke stap van aan- of verkoop. Mocht je onverhoopt toch nog ergens vastlopen? Dan staat de helpdesk via chat of e-mail voor je klaar.

Deze mate van gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning doet de crypto broker goed. Anycoin Direct heeft namelijk als één van de weinigen meer dan tienduizend reviews op Trustpilot. Een duidelijk signaal van kwaliteit.

#4 – Bitvavo

Bitvavo

Op Bitvavo kan je in meer dan vijftig soorten cryptovaluta handelen. Het in 2018 opgerichte crypto platform biedt transparante kosten en veel gebruiksvriendelijkheid. Dit is volgens de crypto exchange een combinatie van het beste uit twee werelden.


✅ 50+ soorten cryptomunten met iDeal
✅ Transparant en gebruiksvriendelijk
✅ Grootste crypto exchange in Nederland

Cryptovaluta handelen op Bitvavo


Bovendien is de crypto exchange marktleider in Nederland. Ook hebben ze internationale ambities. Bitvavo wilt de groeiende lijn namelijk flink doortrekken, met als doel de grootste crypto exchange van Europa te worden.

#3 – Triaconta

Triaconta

Triaconta is het meest unieke crypto platform uit deze top 10 beste crypto exchanges en brokers. In tegenstelling tot andere platformen, waar je altijd zelf cryptomunten moet kiezen, kan je op Triaconta heel eenvoudig zogenaamde crypto bundels kopen. Dankzij deze bundels koop je met één druk op de knop, een gewenste samenstelling van meerdere cryptomunten.


✅ Meest unieke crypto platform
✅ Met 1-klik meerdere cryptomunten kopen
✅ Automatisch balanceren en reviseren

Crypto bundels kopen bij Triaconta


De crypto bundels op Triaconta kunnen worden vergeleken met het investeren in een beleggingsfonds of ETF. Net zoals bij een fonds of index tracker koop je namelijk een mandje met verschillende cryptomunten. Het samenstellen van dit mandje kan je helemaal zelf doen, of automatisch en periodiek laten beheren door Triaconta. Een perfecte optie dus voor mensen die zonder al te veel moeite, toch gespreid willen investeren in cryptomunten.

#2 – Litebit

LiteBit

Litebit is één van de meest bekende crypto brokers van Nederland. Op het platform kan je tegenwoordig meer dan 50 soorten crypto kopen en verkopen, maar het begon allemaal met de cryptomunten Litecoin en Bitcoin. Vandaar ook de naam: Litebit.


✅ Award “Beste Crypto Broker”
✅ 24/7 bereikbaar voor klanten
✅ Meerdere soorten crypto kopen

Cryptomunten kopen bij Litebit


Ze bieden een veilig en eenvoudig platform met veel persoonlijke ondersteuning voor hun klanten. Er kan 24/7 een beroep worden gedaan op de helpdesk. Daarmee streeft Litebit haar ambitie na, om het meest klantvriendelijke en betrouwbaarste crypto platform in Europa te worden.

#1 – Binance

Binance

Het Aziatische Binance is de meest uitgebreide crypto exchange ter wereld. Het crypto platform is ongekend populair onder zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. De interface van Binance is zelfs aan te passen naar jou als gebruiker. Dit betekent dat je kan kiezen voor een beginner of expert weergave van koersinformatie en grafieken. Ideaal dus voor gebruikers die écht willen handelen in cryptomunten, of dit juist stapsgewijs willen leren.


✅ Populair bij beginners en experts
✅ Crypto platform voor échte handelaren
✅ Prijzen winnen en rente op crypto

Crypto handelen op Binance


Verder is het aanbod enorm en kan vrijwel elke, enigszins bekende cryptomunt, worden verhandeld op Binance. Hiermee onderscheiden ze zich ten opzichte van andere crypto exchanges en brokers. Tevens resulteert het brede aanbod in gigantische hoeveelheden. Er is wereldwijd gezien geen andere crypto exchange of broker, met grotere handelsvolumes dan Binance.

Tenslotte organiseert Binance competities waar handelaren mooie prijzen mee kunnen winnen. Ook geven ze rente over specifieke aantallen of hoeveelheden crypto, wat periodiek kan oplopen tot tientallen procenten.