Top 10 Beste Zorgverzekeringen

Top 10 Beste Zorgverzekeringen

In Nederland is het basispakket van de zorgverzekering verplicht. Iedereen betaalt een periodieke zorgpremie, waarmee de zorgkosten van alle zorgbehoevenden worden betaald. Zo’n gek idee is dat dus nog niet. Ondanks de verplichting zijn we vrij in het kiezen van welke zorgverzekering we willen afsluiten. Elk jaar kunnen we de keuze maken om te veranderen van zorgverzekering. Maar wat zijn nou eigenlijk de top 10 beste zorgverzekeringen om te vergelijken?

Jaarlijks zijn er zo’n één miljoen Nederlanders die veranderen van zorgverzekering. Reden om over te stappen is meestal de prijs van de zorgpremie. Met name door vergrijzing stijgt de premie zo’n beetje elk jaar. Gelukkig valt er meestal nog wat te besparen, door van zorgverzekering te veranderen.

Los van de premie kan ontevredenheid over de huidige zorgverzekering ook een reden zijn om over te stappen. Wil jij veranderen van zorgverzekering? Wij hebben de tien beste zorgverzekeringen voor je op een rij gezet.

Wat zijn de beste zorgverzekeringen?

De looptijd van een zorgverzekering is altijd één kalenderjaar. Na dat jaar kan men kiezen om te veranderen van zorgverzekering. Zo’n 7% van de Nederlanders besluit rond de jaarwisseling over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Bij deze overstap, regelmatig op het laatste moment, staat de vraag “wat zijn de beste zorgverzekeringen?” vaak centraal.

Met deze top tien lijst van de beste zorgverzekeringen krijg je een overzicht van de meest populaire zorgverzekeringen in Nederland. Primair is deze top tien beste zorgverzekeringen namelijk samengesteld op basis van het aantal verzekerden. Ook is er secundair gekeken naar de kwaliteitsscore en hoogte van de zorgpremie. Het resultaat is een concrete lijst van de beste Nederlandse zorgverzekeringen.

#10 – Anderzorg

Anderzorg

Onderaan de top tien lijst van de beste zorgverzekeringen vinden we Anderzorg. Deze zorgverzekering richt zich met name op jongeren met een slogan als “Zorg voor #deleven, dat is Anderzorg”.

Verder bieden ze doorgaans een scherpe prijs voor de maandelijkse premie aan. Ze beloven dan ook al meer dan 10 jaar één van de laagste premies van Nederland te hebben.

Tot slot zijn ze vooral online georiënteerd, wat dan weer goed aansluit bij hun primaire doelgroep: jongeren. Alle verzekeringszaken kunnen gemakkelijk worden geregeld via de Anderzorg app. Ook stimuleren ze een gezonde levensstijl onder hun verzekeraars. Dit doen ze met een andere app genaamd SamenGezond.

#9 – Menzis

Menzis

Op plek negen van de top tien beste zorgverzekeringen staat Menzis. Deze zorgverzekering behoort tot de vijf grootste van Nederland. In totaal hebben er zo’n 2,25 miljoen mensen een zorgverzekering. Overigens is dit aantal inclusief het label Anderzorg, dat officieel ook onder Menzis valt.

Ze maken zich sterk voor zorg in de regio. Het aanbieden van goede zorg in de buurt vinden ze belangrijk. Tegelijkertijd probeert Menzis dit betaalbaar te houden door in te zetten op solidariteit en samen verzekeren.

Tenslotte maken ze zich hard voor gezamenlijke schuldenaanpak. Immers bestaat de eerste vaste last die iemand heeft uit de zorgpremie. Mensen die schulden hebben en de premie moeilijk kunnen betalen, ervaren veel stress. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten. Menzis wilt dit graag aanpakken door samen te werken met gemeenten, zorgaanbieders en andere partners in de regio.

#8 – OHRA

OHRA

Nummer acht van deze lijst met de beste zorgverzekeringen wordt ingenomen door OHRA. OHRA maakt zich als zorgverzekering sterk voor een verzekering zonder gedoe.

Het onnodige gedoe wat bij een verzekering komt kijken noemt OHRA de “paarse krokodil”. Door deze figuurlijke krokodillen te vermijden, willen ze hun diensten continu verbeteren. Ze beloven onnodige rompslomp voor hun verzekerden dan ook sneller te kunnen oplossen.

Overigens vindt de “paarse krokodil” als beeldmerk zijn oorsprong in 2004. Sindsdien is het uitgegroeid tot een breed en welbekend begrip. Een leuk weetje is dat het begrip inmiddels zelfs is opgenomen in de Van Dale.

#7 – Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden

Positie zeven van deze top tien beste zorgverzekeringen is voor Nationale Nederlanden, ook algemeen bekend als NN. De zorgverzekering van Nationale Nederlanden gaat om inclusiviteit. Volgens NN betekent dit dat alles wat je als verzekerde op het gebied van zorg nodig hebt, bij hun gewoon goed is geregeld.

Men kan rekenen op een zeer volledige zorgverzekering met compleet vrije zorgkeuze. Ook zijn services zoals huidcontroles, mantelzorg en een online doktersadvies standaard inbegrepen.

Als laatste bieden ze extra voordeel aan middels ZorgGemak. Hiermee kunnen klanten korting krijgen op producten en diensten die bijdragen aan gezondheid. Gereduceerde sportschool tarieven of korting op sportkleding zijn hier voorbeelden van.

#6 – CZ

CZ

Zorgverzekeraar CZ mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst van de tien beste zorgverzekeringen. Deze zorgverzekeraar zonder winstoogmerk staat op nummer 7. Ze behoren tot één van de drie grootste van Nederland. In totaal zijn er meer dan 3,5 miljoen mensen verzekerd bij CZ.

De missie van CZ is de best mogelijke zorg, toegankelijk en betaalbaar houden voor iedereen. Hiervoor zetten ze in op veel persoonlijke begeleiding met de beste mensen, die constant op zoek zijn naar verbetering.

Verder belooft CZ verder te gaan dan zorg alleen. Ook betrokkenheid bij de samenleving vinden ze belangrijk. Met het CZ Fonds zetten ze zich in voor vernieuwing in de zorg. Bovendien werken ze samen met bijvoorbeeld het Ronald McDonald Huis.

#5 – Univé

Univé

Halverwege de lijst met beste zorgverzekeringen vinden we Univé. Nummer 5 is een mooie positie voor deze zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. De meeste verzekerden bij Univé zijn ook lid van de coöperatie. In totaal hebben ze meer dan 1,6 miljoen trouwe leden.

Verder is Univé zeer regionaal georiënteerd. Met 110 fysieke winkels proberen ze altijd in de buurt zijn voor persoonlijk advies en het helpen van klanten. Volgens de verzekeraar is dit juist in deze tijd belangrijk. Een tijd waarin we al zoveel zelf moeten regelen.

#4 – VGZ

VGZ

VGZ heeft de top drie van de beste zorgverzekeringen net niet gehaald. Toch hebben ze met nummer vier ook een mooie plek weten te behalen. De zorgverzekeraar zet zich dagelijks in voor goede en betaalbare zorg. Niet alleen voor nu, maar ook met het oog op de toekomst.

Altijd een zorgverzekering die bij jou past vind VGZ belangrijk. Ook leggen ze de nadruk op de mogelijkheid tot snelle behandeling. Hoe eerder je immers geholpen wordt, hoe groter de kans op genezing.

Tot slot beloven ze declaraties spoedig uit te betalen en heb je dankzij de VGZ Zorg app zelf grip op alle verzekeringszaken.

#3 – FBTO

FBTO

We zijn bij de drie beste zorgverzekeringen van deze top tien lijst aangekomen. FBTO is degene die het spits afbijt en op nummer drie staat. Bij deze zorgverzekering gaat alles om keuzevrijheid van de verzekerde. Hun slogan is niet voor niets: “Jij kiest. FBTO”.

Deze vrijheid in keuzes maakt de zorgverzekering zeer flexibel. Op financieel niveau kan je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je de zorgpremie betaalt. Naast de premie geldt dit ook voor het eigen risico. Zo kan je ervoor kiezen om dit in termijnen te betalen.

Bovendien is de flexibiliteit terug te zien in de soorten zorgverzekeringen die je kunt samenstellen. Je bepaalt helemaal zelf welke modules en eventuele extra zorg je wilt hebben.

#2 – Interpolis

Interpolis

Het is “glashelder” dat Interpolis op nummer twee staat. Al sinds de jaren ’90 gebruikt Interpolis de slogan “Glashelder”. In 2017 hebben ze dit begrip verrijkt met “focussen op wat echt belangrijk is”. Hiermee willen ze mensen bewust maken van waar het werkelijk om draait in het leven.

Concreet helpt Interpolis hun verzekerden om zelfredzaam te zijn. Ze zoeken naar slimme oplossingen om tegenslagen in het leven te voorkomen. Het resultaat hiervan zijn diverse innovaties om verantwoordelijk gedrag bij mensen te stimuleren. Een voorbeeld is de Chiller app, welke mensen helpt bij het vroegtijdig herkennen van burn-out klachten.

Verder staat Interpolis bekend om haar scherpe zorgpremies. Deze kunnen ze aanbieden door specifieke zorg van gecontracteerde zorgverleners te vergoeden. Bovendien regel je alles eenvoudig zelf vanuit de Interpolis Zorg app.

#1 – Zilveren Kruis

Zilveren Kruis

Bovenaan op nummer één staat het Zilveren Kruis, de allerbeste zorgverzekering. Met ongeveer 5 miljoen verzekerden is deze verzekeraar marktleider in het zorgsegment. Overigens is het ook één van de oudste zorgverzekeringen van Nederland. Het Zilveren Kruis bestaat namelijk al meer dan 70 jaar.

Verder hebben ze dan misschien niet de scherpste premie, maar je kan rekenen op goede service en stabiele zorg. Het Zilveren Kruis heeft zich immers ruimschoots bewezen en staat bekend om haar persoonlijke begeleiding.

Daarnaast innoveren ze natuurlijk ook. Zo heeft het Zilveren Kruis de app Actify ontwikkeld. Met deze app bieden ze een complete vitaliteitscoach aan. Deze digitale coach helpt je met het stellen en behalen van doelen op het gebied van bewegen, voeding en gezondheid.