Top 10 Beste Wapens en Loadouts in Warzone

Top 10 Beste Wapens en Loadouts in Warzone

Call of Duty Warzone is één van de meest populaire Battle Royale games van het moment. Sinds de lancering van Warzone in maart 2020, is het aantal spelers enorm gegroeid en heeft Activision deze spelers goed weten vast te houden. Door telkens nieuwe seizoenen met nieuwe content uit te brengen, blijft de game aantrekkelijk om te spelen.

Vooral de diversiteit in wapens en loadouts, is een belangrijke factor waarvoor spelers blijven terugkomen. Elk wapen heeft z’n eigen kwaliteiten en is individueel te levelen met unieke camouflages en modificaties (attachments). De hoogste tijd dus om ze eens naast elkaar af te vuren en de top 10 beste wapens en loadouts in Call of Duty Warzone samen te stellen.

Naast het brede assortiment aan Warzone wapens, brengt Call of Duty ieder seizoen nieuwe content uit in de vorm van gevarieerde gamemodes en playlists, unieke operators en nieuwe maps. Combineer dit met één van de meest onvoorspelbare gamemodes – Battle Royale – en je hebt een unieke mix te pakken waarbij gamers blijven spelen.

Met name echte FPS (First Person Shooter) of Call of Duty liefhebbers van het eerste uur, zijn vol lof over de game en alle content. Maar ook een breder gamend publiek heeft inmiddels zijn of haar weg gevonden naar de game.

Call of Duty Warzone is een gratis Battle Royale game om te spelen. De game kan kosteloos worden gedownload in de PlayStation Store, Microsoft Store of Blizzard Shop. Bovendien is Warzone een zogenaamde crossplay game. Dit betekent dat gamers, ongeacht het platform (PlayStation, Xbox of PC), gewoon met elkaar samen kunnen spelen. Deze gameplay elementen dragen ook allemaal sterk bij aan de populariteit van Warzone.

Wat zijn de Beste Wapens in Warzone?

In hoofdlijnen zijn er zeven verschillende categorieën wapens in Warzone. De gevechtsafstand, oftewel combat range, is de belangrijkste factor om te bepalen welk wapen het beste is voor een specifiek vuurgevecht.

Voor alle Warzone wapen categorieën en soorten is beschreven op welke vuurafstand ze het beste presteren. We adviseren je om hiermee rekening te houden, bij het samenstellen van jouw beste wapens en loadouts in Warzone.

Beste Assault Rifle wapens in Warzone

In basis zijn de Assault Rifles (aanvalsgeweren) het beste in vuurgevechten op middellange afstanden. Deze categorie wapens kan tevens gezien worden als het meest gemiddelde wapen in Warzone.

Naast dat ze erg krachtig zijn op middellange afstanden, kunnen ze ook sterk zijn op kortere of langere gevechtsafstand. Dit hangt alleen af van het soort assault rifle en van welke attachtments er precies worden opgezet. Zodoende kunnen de gemiddelde assault rifles ook wat meer uitblinken op kortere of langere vuurafstanden.

Beste Submachine Gun (SMG) wapens in Warzone

De Submachine Guns (SMGs) worden in Warzone ook wel Run & Gun wapens genoemd. Dit betekent dat deze categorie wapens echt voor spelers is, die de voorkeur geven aan veel bewegingsvrijheid.

Verder presteren SMGs het beste op korte gevechtsafstanden. Met deze wapens in Warzone kan men zich snel en flexibel verplaatsen door de map, waarbij een vuurgevecht op korte afstand niet uit de weg wordt gegaan.

Beste Light Machine Gun (LMG) wapens in Warzone

Light Machine Guns (LMGs) zijn typisch ondersteunende vuurwapens in Warzone. Dit betekent dat ze uitermate geschikt zijn voor suppressive fire. In die situatie worden vijanden langer onder vuur genomen, zodat teamgenoten bijvoorbeeld een bepaald doel kunnen voltooien.

Het zogenaamde ondersteunend vuren werkt met LMGs het beste op middellange afstanden. Er kunnen veel kogels achter elkaar mee worden afgevuurd, maar de wapens niet altijd even accuraat. Bovendien zijn LMGs over het algemeen aan de zware kant, waardoor men zich langzamer kan voortbewegen door de Warzone maps.

Beste Marksman Rifle wapens in Warzone

De Marksman Rifles zitten qua kenmerken en prestaties tussen de assault en sniper rifles in. In ieder geval hebben alle wapens in deze categorie het kenmerk van single shots gemeen. Dit betekent dat je de trigger niet ingedrukt kan houden, maar elk schot opnieuw moet afvuren in Warzone. Wat dat betreft lijken ze dus op sniper rifles.

Tegelijkertijd schieten de marksman rifles opvallend sneller dan snipers en ben je er over het algemeen flexibeler mee. Dankzij die kenmerken lijken ze juist weer meer op assault rifles, aangezien deze ook vaak semi-automatisch kunnen worden afgevuurd. Ze zitten er dus echt precies tussenin, maar zijn vaak net wat beter op langere vuurafstanden.

Beste Sniper Rifle wapens in Warzone

Sniper Rifles zijn bij uitstek de beste wapens voor de langste vuurafstanden. Aangezien Warzone maps in oppervlakte, de grootste Call of Duty maps ooit zijn, kunnen snipers in diverse vuurgevechten goed van pas komen. Van honderden meters ver kunnen spelers met een sniper alsnog doeltreffend zijn in het raken van hun tegenstander.

Doorgaans wordt een Sniper Warzone loadout gecombineerd met het perk overkill. Hierdoor kan een speler twee primaire wapens dragen en de sniper afwisselen met een SMG of shotgun voor plotselinge vuurgevechten op kortere afstand.

Beste Shotgun wapens in Warzone

Shotguns zijn veruit de krachtigste wapens in Warzone en doen, samen met de snipers en marksman rifles, het meeste damage van alle soorten wapen categorieën. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat deze hoeveelheid damage zich bij shotguns limiteert tot vuurgevechten op korte afstand. Wanneer de gevechtsafstand namelijk toeneemt, neemt de schade van shotguns significant af.

Voor close combat in kleine kamers en nauwe gangen zijn shotguns uitermate geschikt. Bovendien kan een tegenstander makkelijker geraakt worden door de hagelmunitie. Mocht je dus niet zo nauwkeurig kunnen schieten, dan is de shotgun in kleinere ruimtes jouw grootste vriend.

Beste Handgun wapens in Warzone

Het pistool waar iedereen mee begint in Warzone valt onder de categorie handguns. Alle handguns hebben hun eigen kenmerken en eigenschappen, maar over het algemeen presteren ze het beste op korte gevechtsafstand.

Daarnaast is de handgun echt gemaakt als secundair wapen. Zit je middenin een vuurgevecht en raakt het magazijn van je primaire wapen leeg? Wissel dan snel naar je secundaire wapen om de tegenspeler slimmer af te zijn en het gevecht alsnog te winnen.

De Top 10 Beste Wapens en Loadouts in Call of Duty Warzone

Hier is de lijst van de Top 10 Beste Wapens en Loadouts in Call of Duty Warzone. Volgens professionele Call of Duty spelers op Twitch, zijn deze wapens het beste, om beter te worden in Battle Royale games en Warzone te winnen van andere spelers.

Per wapen zijn de oorsprong en specificaties beschreven. Ook hebben we opgesomd welke setup en attachments worden aangeraden, om de beste wapens in Call of Duty Warzone mee uit te rusten.

#10 – R9-0 Shotgun

De R9-0, ook wel DP-12 genoemd, is een Amerikaanse pump action shotgun met twee lopen. Het eerste schot vuurt de rechterloop af en het tweede schot de linker. Aan de voorkant zit een plaat welke verbonden is aan de kamer. Hierin worden de kogels (shells) geladen vanuit twee aparte magazijnen. Elke loop heeft zijn eigen magazijn, welke zich in de buurt van de trigger bevinden en vanuit daar herlaad kunnen worden. Hierdoor heeft de shotgun een hoge capaciteit voor kogels, welke rap achter elkaar en met veel schade kunnen worden afgevuurd.

R9-0 Shotgun

Beste R9-0 setup en wapen attachments voor Shotgun Warzone Loadout

Voor de beste R9-0 shotgun Warzone loadout, worden onderstaande R9-0 setup en attachments het meest gebruikt in Warzone.

 • Choke – Muzzle
 • FORGE TAC Sentry – Barrel
 • 5mW Laser – Laser
 • Dragon’s Breath Rounds – Ammunition
 • Stippled Grip Tape – Rear Grip

#9 – CR-56 AMAX

De CR-56 AMAX is een gemoderniseerde variant van de Israëlische Galil, welke we nog kennen uit voorgaande Call of Duty Black Ops edities. De AMAX is een zeer compacte en krachtige assault rifle. Ook is het wapen licht van gewicht voor snelle aanvalmanoeuvres. Het is exclusief gebouwd voor gebruik door soldaten in het leger en voor spelers die Warzone winnen.

CR-56 AMAX

Beste AMAX setup en wapen attachments voor AR Warzone Loadout

Voor de beste AMAX Warzone loadout, zijn onderstaande CR-56 AMAX attachments het meest populair om het wapen mee uit te rusten.

 • Monolithic Suppressor – Muzzle
 • XRK Zodiac S440 – Barrel
 • Tac Laser – Laser
 • PBX Holo 7 Sight – Optic
 • 45 Round Mag – Ammunition

#8 – Grau 5.56

De Grau 5.56 is voor een assault rifle erg licht van gewicht. Hierdoor kunnen Call of Duty spelers zich met dit wapen, behendig manoeuvreren door de Warzone map. De ontwikkeling van het wapen is nauwkeurig tot stand gekomen en de beste materialen zijn gebruikt. Met de juiste attachments heeft dit wapen enorme potentie, om elk vuurgevecht in Warzone tot een succesvol einde te brengen.

Grau 5.56 Assault Rifle

Beste Grau setup en wapen attachments voor AR Warzone Loadout

Voor de beste Grau wapen Warzone loadout, worden onderstaande Grau 5.56 attachments het meest gebruikt door professionele Warzone spelers.

 • Monolithic Suppressor – Muzzle
 • Tempus 26.4″ Archangel – Barrel
 • Commando Foregrip – Underbarrel
 • 50 Round Mag – Ammunition
 • Kiezen tussen: Tac Laser – Laser of Rubberized Grip Tape – Rear Grip

#7 – M4A1

De M4A1 is één van de meest bekende wapens uit Call of Duty. De assault rifle zit vrijwel in alle CoD: Modern Warfare edities. Bovendien is het één van de meest veelzijdige en krachtige wapens in Warzone. Wanneer je eenmaal de volledige controle over de M4 hebt, is de assault rifle zowel op korte als lange afstanden, zeer effectief in het winnen van vuurgevechten.

M4A1 Assault Rifle

Beste M4 setup en wapen attachments voor AR Warzone loadout

Voor de beste M4 Warzone loadout, worden onderstaande M4A1 attachments het meest toegepast in Call of Duty.

 • Monolithic Suppressor – Muzzle
 • Stock M16 Grenadier – Barrel
 • Commando Foregrip – Underbarrel
 • 50 Round Mag / 60 Round Mag – Ammunition
 • Kiezen tussen: Tac Laser – Laser of Stippled Grip Tape – Rear Grip

#6 – Kar98k

De Kar98k is misschien wel de meest legendarische sniper rifle uit de Call of Duty series. Van origine werd het geweer, in aanloop naar en tijdens de tweede wereldoorlog, door Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. De Kar98k was dan ook het standaard wapen voor Duitse infanteriesoldaten. In Warzone staat de Kar sniper bekend als één van de meest dodelijke wapens, zeker in handen van een echte scherpschutter.

Kar98k Sniper Rifle

Beste Kar setup en wapen attachments voor Sniper Warzone loadout

Voor de beste Kar sniper Warzone loadout, worden onderstaande Kar98k attachments het meest gebruikt door professionele snipers in Warzone.

 • Monolithic Suppressor – Muzzle
 • Singuard Custom 27.6″ – Barrel
 • Tac Laser – Laser
 • Sniper Scope – Optic
 • Kiezen tussen: FTAC Sport Comb – Stock of Stippled Grip Tape – Rear Grip

#5 – MP5

De officiële naam Heckler & Koch MP5, verklaart deels dat dit wapen van Duitse makelarij is. Tevens is de MP5 één van de meest gebruikte submachine guns in de wereld. In Warzone biedt de SMG een perfecte balans tussen stabiliteit en mobiliteit, zodat de dodelijkste vuurgevechten succesvol kunnen worden overwonnen.

MP5 Submachine Gun

Beste MP5 setup en wapen attachments voor SMG Warzone Loadout

Voor de beste MP5 SMG Warzone loadout, worden onderstaande MP5 attachments het meest gebruikt door Warzone gamers met een snelle speelstijl.

 • Monolithic Integral Suppressor Barrel – Barrel
 • 5mW Laser – Laser
 • FTAC Collapsable Stock – Stock
 • Merc Foregrip – Underbarrel
 • 45 Round Mags – Ammunition

#4 – RAM-7

De RAM-7, ook wel bekend als de TAR-21, is het standaard wapen van het Israëlische leger. Dit land is tevens de ontwikkelaar van de RAM-7. Het is een semi- of volautomatische assault rifle met een compact ontwerp. In Warzone is het wapen uitermate geschikt voor vuurgevechten in kleinere ruimtes. Maar ook bij het schieten op langere afstand, is het aanvalsgeweer opvallend nauwkeurig.

RAM-7 Assault Rifle

Beste RAM setup en wapen attachments voor AR Warzone Loadout

Voor de beste RAM Warzone loadout, worden onderstaande RAM-7 attachments het meest gebruikt door de topspelers van Warzone.

 • Monolithic Suppressor – Muzzle
 • FSS Ranger – Barrel
 • PBX Holo 7 Sight of VLK 3.0x Optic – Optic
 • 50 Round Mag – Ammunition
 • Kiezen tussen: Tac Laser – Laser of Commando Foregrip – Underbarrel

#3 – Kilo 141

De Kilo 141 is ontwikkeld door de Amerikanen als een zogenaamde Adaptive Combat Rifle (ACR). Het ergonomische ontwerp van het wapen zorgt voor een adaptieve gevechtsstijl. In Warzone schiet de Kilo perfect stabiel op zowel korte als langere vuurafstanden. Dankzij de hoge mate van accuraatheid, is het missen van een doelwit met de Kilo vrijwel onmogelijk.

Kilo 141 Assault Rifle

Beste Kilo setup en wapen attachments voor AR Warzone Loadout

Voor de beste Kilo Warzone loadout, worden onderstaande Kilo 141 attachments vrijwel altijd toegepast door Warzone spelers van het hoogste niveau.

 • Monolithic Suppressor – Muzzle
 • Singuard Arms 19.8″ – Barrel
 • PBX Holo 7 Sight of Corp Combat Holo Sight of APX5 Holographic Sight – Optic
 • Commando Foregrip – Underbarrel
 • 60 Round Mag – Ammunition

#2 – MAC-10

De MAC-10 is afgeleid van de volledige naam, Military Armament Corporation Model 10. Dit submachine geweer werd in de jaren ’60 ontwikkeld door Gordon B. Ingram. Hij was één van de grootste uitvinders in Amerika op het gebied van SMGs. De MAC-10 staat bekend om de snelste vuursnelheid van alle wapens in haar klasse. Combineer dit met de hoeveelheid damage per kogel, en je hebt één van de meest dodelijke submachine guns in Warzone te pakken.

MAC-10 Submachine Gun

Beste MAC-10 setup en wapen attachments voor SMG Warzone Loadout

Voor de beste MAC-10 Warzone loadout, wordt de MAC-10 door professionele Warzone spelers, doorgaans uitgerust met onderstaande wapen attachments.

 • Agency Suppressor – Muzzle
 • 5.9″ Task Force – Barrel
 • No Stock of Raider Stock of SAS Combat Stock – Stock
 • STANAG 53 Rnd Drum – Ammunition
 • Kiezen tussen: Field Agent Grip – Underbarrel of Serpent Wrap – Rear Grip

#1 – DMR-14

De DMR-14, misschien beter bekend als de M14, is een zogenaamde marksman rifle met de hoogste mate van precisie. In tegenstelling tot reguliere sniper rifles, zijn marksman rifles doorgaans semi-automatisch. Hierdoor kunnen kogels snel, en tegelijkertijd zeer nauwkeurig, worden afgevuurd. Deze combinatie maakt de DMR-14 één van de beste wapens in Warzone. Tactische spelers kunnen op langere gevechtsafstand, zeer snel en doeltreffend zijn, in het raken van hun tegenspelers.

DMR-14 Marksman Rifle

Beste DMR setup en wapen attachments voor Marksman Warzone Loadout

Voor de beste DMR wapen Warzone loadout, worden onderstaande DMR-14 attachments het meest gebruikt door professionele spelers om Warzone te winnen.

 • Agency Silencer – Muzzle
 • 16.3″ Titanium – Barrel
 • Sillix Holoscout of Axial Arms 3x – Optic
 • Field Agent Foregrip – Underbarrel
 • Kiezen tussen: 30 Rnd – Ammunition of Speed Tape – Rear Grip
Gepubliceerd in Top 10 categorie: Games